Årets Peugeot Suzuki Sydhavsrally, der fredag og lørdag blev kørt på det vestlige Lolland med Horslunde som base, endte med et ganske tilfredsstillende resultat for Suzuki Motorsport. To mandskaber var til start, to kom i mål og begge helt i top. Kenneth Madsen/Mette Felthaus (Ruds Vedby/Horsens) tog således sæsonens tredje DM-sejr i den største tohjulstrækker-division, mens Anders Lysen/Henrik Dernoff (Sorø/Ringsted) fulgte sejren op med en andenplads i divisionen.

”Det gik planmæssigt indtil sidste prøve,” fortæller Kenneth Madsen. ”Vi var med i kampen om at blive nummer to generelt, men da vi allerede i næste weekend skal bruge bilen til EM-løbet Barum Rally i Tjekkiet, pressede vi ikke bilen unødigt.”

”Da vi efter næstsidste prøve var på vej til servicepladsen, virkede det som om, at vi havde udsættere. Vi kunne ikke finde fejlen i servicepausen, men kørte mod sidste hastighedsprøve – power stagen. Den valgte vi at køre igennem uden at presse på, for det var vigtigere for os at gennemføre og få 20 point end at risikere noget for at få tre bonuspoint. Og vi kom igennem og udbyggede vores DM-føring, men rykkede ned på fjerdepladsen generelt i løbet. Havde vi ikke haft problemer til sidst, havde vi sluttet på skamlen generelt, sådan som vi har gjort i de tre forrige DM-afdelinger.”

Som nævnt kom Anders Lysen/Henrik Dernoff ind på andenpladsen i divisionen i deres sorte Suzuki Swift Maxi 2000.

”Henrik og jeg havde et rigtig godt løb, og det var fedt at køre et så langt løb med så mange hastighedsprøver,” siger Anders Lysen. ”Vi havde et løb helt uden problemer, men havde en god og hård kamp med brødrene Jesper og Marc Troels-Smith. Det var rigtig fedt.”

Suzuki Motorsport har ikke hvilet på laurbærrene. Barum Rally venter, og efter Peugeot Suzuki Sydhavsrally har der været presserende opgaver. En gennemgang af motoren i Kenneth Madsens bil fandt hurtigt den lille fejl, som gav problemer, og som nu er rettet, hvorefter teamet har kunnet koncentrere sig om at montere dæk og pakke lastbil inden afrejsen til Tjekkiet først på ugen.

”Det bliver nok noget af det hårdeste og sjoveste, jeg har været med til i min tid som rallykører,” siger Kenneth Madsen. ”Men det bliver en oplevelse, som ikke havde været mulig uden den fantastiske opbakning, som vi har fået. Ikke blot fra teamets faste samarbejdspartnere, men også fra en række firmaer og enkeltpersoner, som har gjort det muligt.”

Konkret er det Lysen Biler (Sorø), CJ Rally Teknik (Gørlev), Altan.dk (Sorø), CC Cars (Ans), Sørensen Biler (Helsinge), Benny Rasmussen & Søn A/S (Gilleleje), Ole Jensen Autoudlejning (Kalundborg), Møn Blocher (Stege) og Gunnar Aaskov Motorsport (Egtved), som er med til at sikre opbakningen bag EM-starten for Kenneth Madsen/Mette Felthaus.

Årets tredje DM-sejr kunne Kenneth Madsen og Mette Felthaus notere sig for.

Det blev til en andenplads for Anders Lysen og Henrik Dernoff i årets anden DM-start (foto Flemming Jensen).