Der var udfordringer i læssevis, da Kenneth Madsen/Mette Felthaus (Ruds Vedby/Horsens) sammen med Suzuki Motorsports mekanikere i weekenden var i Tjekkiet for at deltage i Barum Czech Rally Zlin – en afdeling af europamesterskabet i rally.

”Det løb tåler ingen sammenligning med nogen af de andre løb, jeg har kørt. Jeg har aldrig oplevet noget lignende, og jeg håber ikke, at det er sidste gang, vi skal derned,” siger Kenneth Madsen. ”Det var en stor udfordring for os alle i teamet, og det startede, da Mette og jeg skulle køre noter i dagene op til løbet.”

Barum Czech Rally Zlin var bygget op omkring 15 hastighedsprøver med en samlet længde på 230 kilometer. Hertil kom transportetaperne, så det samlet var 740 kilometer, Kenneth Madsen/Mette Felthaus skulle tilbagelægge i den orange og hvide Suzuki Swift Maxi 2000.

”Hastighedsprøverne er bare så udfordrende,” forklarer Kenneth Madsen. ”Det drejer hele tiden, og bilen hopper og danser hen over vejene, fordi det var så ujævnt. Den berygtede Olievej, som bruges til rallysprintet i Gammelrand, bliver bare til en flad, lige vej i sammenligning. Nogle steder havde vi bilen halvt og helt inde over kanten, når vi skulle skære svingene.”

122 hold var tilmeldt Barum Czech Rally Zlin. 85 af dem gennemførte, og her sluttede Kenneth Madsen/Mette Felthaus løbet som nummer 26.

”Vi var placeret i gruppe med det nationale tjekkiske felt, og her blev vi nummer to blandt tjekkerne og vi vandt også vores klasse, men helt ærligt, så havde jeg ikke regnet med, at vi skulle slutte løbet på en 26. plads,” siger Kenneth Madsen.

”Løbet var ikke helt problemfrit for os. Vi startede løbet med en ni kilometer lang hastighedsprøve i byen, meget i stil med det, vi kender hjemmefra. Vi gav den en skalle og fik en god tid, selv om vi både måtte bakke og også ramte en kantsten.”

Suzuki-holdet havde senere nogle snurreture, ligesom man også havde et mindre møde med en jordvold.

”De små afstikkere kostede os måske et minut, men jeg er godt tilfreds. Det er gået over al forventning,” siger Kenneth Madsen, der gerne vil rette en stor tak til de sponsorer, som støttede projektet. ”Uden deres opbakning havde vores deltagelse i Tjekkiet slet ikke være mulig.”

Mette Felthaus og Kenneth Madsen nunder en pause i løbet.