Kenneth Madsen/Mette Felthaus (Ruds Vedby/Horsens) havde muligheden for at tage DM-guldet, men en defekt betød et tidligt stop, men det blev alligevel til en klassesejr for teamet, da Anders Lysen/Ole R. Frederiksen (Sorø/Skibby) vandt.

”Det var en blandet oplevelse at være ked af det på Kenneths og Mettes vegne og være glad på egne vegne, for som teamchef var jeg virkelig splittet over efter første prøve at se deres bil holde stille,” siger Anders Lysen. ”Da det stod klart, at de var ude, og vi ikke kunne bakke dem mere på, gjaldt det bare om at fokusere på den anden opgave, nemlig at sikre en ny sejr til Suzuki.”

”Vi kom for at vinde, og det var virkeligt ærgerligt, at Mette og jeg på grund vores defekt ikke kunne fortsætte efter den første hastighedsprøve,” udtaler Kenneth Madsen.

”Vi var klar over, at det ville blive et knald-eller-fald-løb for os i kampen om et Danmarksmesterskab, og som jeg sagde før løbet, ville vinderne blive værdige mestre. Og det er Carsten og Michael.”

Med Kenneth Madsen/Mette Felthaus ude af løbet gjaldt det for Anders Lysen/Ole R. Frederiksen om at gøre det bedste for at sikre Suzuki Motorsport årets fjerde klassesejr. ”Vi kæmpede mod Carsten Jensen og Michael Fasterholdt, som blev de nye mestre, og som vi fra teamets side ønsker et stort tillykke med DM-guldet, men da vi så deres bil holde ude på en mark, valgte Ole og jeg at køre på det sikre, så vi kom i mål,” siger Anders Lysen.

Det lykkedes. Anders Lysen/Ole R. Frederiksen tog sejren i klassen for tunede, tohjulstrukne rallybiler over 1600 cm3, og det frembragte en masse minder hos teamchefen.

”Det er 16 år siden, at Ole og jeg har kørt et rally sammen. Det var Zuidersee Rally i Holland. Det havde jeg helt glemt, men det var Ole, som fortalte mig det under notegennemkørslen fredag,” siger Anders Lysen. ”Og så var det også dejligt igen at tage en klassesejr. Sidste gang jeg prøvede det, var dengang vi introducerede Suzuki til dansk rallysport i 1600 Challenge-klassen, som vi vandt.”

Smilene var også fremme hos medlemmerne hos Suzuki Motorsport under den afsluttende præmieuddeling. Sølvmedaljerne i klassen for tunede, tohjulstrukne rallybiler over 1600 cm3 gik nemlig til Kenneth Madsen/Mette Felthaus, mens Anders Lysen – i kraft af sejren ved Danboring Rally Denmark – erobrede bronzen sammen med Henrik Dernoff.

Anders Lysen og Ole R. Frederiksen sikrede årets fjerde klassesejr for Suzuki (foto Johnny Pedersen).