Suzuki Motorsport Danmarks flotte 2 liters Swifter, ikke kun er de hurtige, ikke kun er de smukt dekorerede, og i smart gul outfit, men de vinder også.

YOKOHAMA MESTERSKABETS
anden afdeling i øst regi, var henlagt til Ejby industri, en lille prøve, hvor de 6 gear i Swiftens sekventielle Sadev gearkasse ikke fik lov at ’trække ben’, men her skulle der styres, drejes og accelereres konstant, og det kunne både mandskaber og bilerne til fulde.

HVER SIN
indgangsvinkel, det havde henholdsvis Kenneth Madsen/Mette Felthaus og Anders Lysen/Henrik Dernoff da de i hver deres rally Swift kørte på Ejby Raceway.

ANDERS Lysen
kørte decideret efter point til mesterskabet, og selvom prøven ikke gav lov til, at den stærke 2-liters Suzuki motor rigtig kunne bruge alle sine kræfter, så måtte Anders arbejde for sin placering og sine dyrebare point. Der var ingen egentlig langside, hvor tilskuerne kunne nyde lyden af den stærke og omdrejningsvillige motor, nej som skrevet før, der skulle køres med kløgt og meget høj koncentration.
Slutplaceringen blev en tredjeplads i klassen, og samlet 4’er generelt, og i klassen var det kun Kenneth Madsen og Michael Ted Mcbride i hver deres Swift som var hurtigere, og det gav gode point på mesterskabskontoen.

KENNETH MADSEN
brugte løbet som test på undervogns setuppet, en slags funktionstest, og der blev kørt med fuld gas fra første meter.
Kenneth Madsen fortæller,
’Vi havde fået ny brugbar info omkring støddæmpernes tryk og træk i forhold til klik, og vi er nu på rette vej. Som sagt, motor og gearkasse kender vi fra den gamle 3’dørs model, men undervognen er helt ny på vores nye 5-dørs Swift model, og her foreligger der noget indkøring’.

HURTIGST GENERELT
i det første heat, foran hurtige Joachim Grahn i hans Ford Focus WRC, det var en god aggressiv start for Kenneth og Mette i den nye bil. Herefter hævede Grahn farten i den overlegne WRC Focus, og Kenneth koncentrerede sig om, at ’lytte’ til sin nye bil, og suge viden til sig, om hvordan bilen agerede og reagerede i sving, nedbremsningerne og accelerationerne. Det gav en solid klasse sejr, samt den generelle andenplads, så en god dag for Suzuki Motorsport Danmark.

KOMMENDE INDSATSER
fra de to kørere er vidt forskellige, Anders Lysen og teamets tredjebil med Allan Kirkegaard bag rattet stiller til start næste weekend i Ringkøbing til Yokohama Mesterskabs løbet i Vest regi. Kenneth og Mette kører derimod sydover, og deltager i Bohemia rally i Tjekkiet, et stort, stærkt og internationalt rally, som Kenneth glæder sig rigtig meget til. Et krævende rally, hvor både Kenneth og Mette skal op mod stjerner fra rallysportens europæiske scene, og derudover er det en fantastisk mulighed for at lære mere om den nye bil, for du lærer mere om bilen, når der køres på det yderste af naglerne, og under krævende forhold.

Nu skal bilerne gennemgås hjemme på rally værkstedet, og så ser vi og hører mere til kørerne, og bilerne i de nye flotte gul farver,
— så pas på gul bil, de er hurtige, også i 2018 udgaverne.

Allan POST